Защо електрически велосипед?

Електрически велосипед

Защо да предпочетем електрически велосипед пред останалите превозни средства?

Електрически велосипед
Електрически веосипед 26″

Има различни отговори на този въпрос, в зависимост от това как разбираме явлението електро велосипед.

В България той е все още рядкост. За много от Вас  това е стар велосипед, модернизиран с електрически мотор  в гаража на някой сръчко.

В някои високо-населени страни от Африка, Азия, Централна и Южна Америка, където велосипеда е основно средство за предвижване,  днешния електрически велосипед е революционно явление, нещо като електрификацията. През 2015 година в тези региони в движение са били около 250 милиона електрически велосипеда. Прогнозата за следващите 5 години e, това количество да се удвои.

В Европа и Северна Америка където живота е по-различен, на явлението електрически велосипед се гледа също сериозно, особено където колоезденето има сериозни традиции.  В страни в които екологията не е на последно място, електрическото превозно средство е стратегия.  За много жители на големия град, офиса и автомобила са черно ежедневие, нещо като затвор. Мисията на нашият електрически велосипед  е да ги извади от него в полза на фитнеса и чистия въздух. Времето и разходите за предвижване, паркиране, поддръжка също са немаловажни. През последните години водещи производители и инженери предлагат  иновативни, високоефективни решения и невероятен дизайн. Електрическият велосипед се налага като добра алтернатива на традиционните методи за предвижване (около 1 500 000 продадени за 2015 г.). Новите технологии превръщат днешният електрически велосипед в безопасно, икономично, екологично и дори екстравагантно превозно средство.

Модерният електрически велосипед  съчетава удобствата  на велосипед и мотопед: лек, проходим, преносим, безшумен, икономичен, бърз, неуморителен.

Ето някои преимущества на съвременния електрически велосипед пред моторните превозни средства:

  • Не се регистрира като превозно средство;
  • Не изисква свидетелство за управление;
  • Няма данъци и задължителни застраховки;
  • Не се декларира при пътуване в чужбина;
  • Може да се кара по вело-алеите и парковете;
  • Bъзрастово ограничение – 14 г.
  • Удобен за превоз върху външен багажник, а сгъваемия модел дори и в самия автомобил или в обществения транспорт.
  • И не на последно място – екологично превозно средство.

Повече за удоволствието от използването на електрически велосипед